Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Зовнішнє незалежне оцінювання в 2011 році відбудеться зі змінами

Зовнішнє незалежне оцінювання в 2011 році відбудеться зі змінами

Затверджено ряд змін до будови тестів ЗНО в 2011 році. Про це в ході прес-конференції 8 грудня повідомив директор Українського Центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук. Зокрема, за його словами, збільшено час для виконання тесту з історії України та географії зі 120 до 150 хвилин та зменшено кількість тестових завдань у тестах з іноземної мови з 51 до 46.

Окрім цього в 2011 році буде використано нову форму тестових завдань.

«У тестах з історії України, біології, географії ми вперше будемо використовувати нову форму тестових завдань. Це завдання, які передбачають коротку відповідь множинного вибору. Мається на увазі завдання, до якого дається, скажімо, 6 варіантів відповідей, із яких кілька правильних. На нашому сайті ми розмістили зразки таких завдань із усіх трьох предметів, вони є в пробних тестах. Ми сьогодні ведемо роз’яснювальну роботу, тож я не думаю, що це буде проблемою для абітурієнтів», - зазначив Ігор Лікарчук.

Також у ЗНО 2011 року буде збільшено кількість творчих завдань.

«В тестових завданнях до 40% зросла кількість завдань, які вимагають не відтворення знань, а їх застосування. Ми йдемо на цей крок дуже обережно, тому що існуюча система освіти, незважаючи на всі заклики і програми все-таки орієнтує саме на відтворення знань. Але якщо абітурієнт знає відповідь на питання, скільки букв в англійському алфавіті, це не є знанням англійської мови», - підкреслив Ігор Лікарчук.