Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для навчання на одній спеціальності усі українські вузи вимагатимуть сертифікат ЗНО з однакових предметів

Для навчання на одній спеціальності усі українські вузи вимагатимуть сертифікат ЗНО з однакових предметів

Як повідомив у ході прес-конференції 8 грудня директор Українського Центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук, в Україні уніфіковано перелік предметів, який всі вузи вимагатимуть від абітурієнтів при вступі на ту чи іншу спеціальність. За його словами, відсутність подібного правила в попередні роки значно уповільнювала процес реєстрації учасників зовнішнього незалежного оцінювання.

«Нещодавно ми закінчили аналізувати портали близько 400 вищих навчальних закладів України, і лише у 140 вже оприлюднені правила прийому на 2011 рік. Ми поставили до відома Міністерство, вживаються певні заходи, але з досвіду попередніх років я знаю, що цей процес буде дуже довгим.

В умовах прийому до ВНЗ на 2011 рік уже окремим додатком зазначені переліки предметів, з яких абітурієнт має подати сертифікат, якщо він поступає на конкретну спеціальність. Тобто, нема потреби чекати оприлюднення правил прийому конкретного вищого навчального закладу. Уже сьогодні кожен абітурієнт, якщо він поступає, наприклад, на практичну психологію в Харківський університет чи деінде, знає, з яких предметів йому потрібно мати сертифікати. Такі ж сертифікати на цю спеціальність будуть приймати і у всіх вищих навчальних закладах України», - підкреслив Ігор Лікарчук.