Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Більше 30% жителів регіону вакцинувалися проти грипу

Більше 30% жителів регіону вакцинувалися проти грипу

Питання запобігання та профілактики грипу та гострих респіраторних інфекцій і грипу знаходиться під постійним контролем Головного управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації та санітарно-епідеміологічної служби області. Про це сьогодні повідомив начальник Головного управління охорони здоров'я Олександр Галацан.

 «За розрахунками фахівців, узгодженими з Міністерством охорони здоров’я України, всього по області профілактичних щеплень проти грипу потребує в цьому епідсезоні 50732 особи. Станом на 1 грудня щеплено 15543, або 30,6%, з яких 4393 медика. Протигрипозна вакцина придбана за кошти місцевих бюджетів.
У той же час, при середньому показнику по місту Харкову в 36%, а по районам області в 23%, в Балаклійському, Борівському, Великобурлуцькому, Сахновщинському районах вакциновано менше 10% від плану, - зазначив він.

- Очікуємо також виділення 100,0 тисяч гривень з резервного фонду обласного бюджету на придбання майже 2 тисяч доз для щеплення медиків з обласних спеціалізованих, насамперед інфекційних закладів».