Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За період з серпня по листопад у Харківській області більш ніж 83 тисячам сімей нараховані субсидії

За період з серпня по листопад у Харківській області більш ніж 83 тисячам сімей нараховані субсидії

У Харківській області повністю налагоджена система електронного обміну даними для оформлення субсидій за спрощеним порядком. Завдяки цьому майже 70% всіх сімей, що звернулися в серпні - листопаді за нарахуванням субсидій, на даний момент їх отримали. Як повідомив у ході селекторної наради 3 грудня заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, за вказаний період в області за призначенням субсидій звернулося 125,1 тис.сімей, з них 83,7 тис. сімей (тобто 66,9%) призначені субсидії. Відмовлено 16,4 тис. сімей (13,3%). Ще 24,2 тис.семей чекають рішення.

Як зазначив Валентин Дулуб, питання про нарахування або ненарахування сім'ї субсидії вирішується в найкоротші терміни.

«Житлово-комунальні підприємства на запити органів соціального захисту (реєстри-запити) у 5-денний термін надають інформацію (реєстри-відповіді) з відповідними даними на мешканців, які звернулися з питання надання субсидії. Таким чином, інформацію від житлово-комунальних підприємств органи соціального захисту отримують вчасно», - підкреслив він.

За словами заступника керівника області, в листопаді житлово-комунальними підприємствами підготовлено протоколів на проведення взаємозаліків для відшкодування пільг та субсидій на суму 27 млн.грн. (21,5 млн.грн. - теплопостачальними підприємствами; 3,4 млн.грн. - водопровідно-каналізаційними; 2,1 млн. грн.- житловими). Станом на 02.12.10 сума по протоколах повністю профінансована.