Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Заклади охорони здоров’я області готуються до епідсезону 2010 – 2011гг. Олександр Галацан

Заклади охорони здоров’я області готуються до епідсезону 2010 – 2011гг. Олександр Галацан

Як повідомив сьогодні під час засідання обласної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА начальник Головного управління охорони здоров’я Харківської ОДА Олександр Галацан, спільним наказом Головного управління охорони здоров'я та Обласної СЕС «Про заходи щодо попередження захворювання та поширення грипу та гострих респіраторних інфекцій в Харківській області», на підставі минулорічного досвіду був визначений обов'язковий до виконання перелік заходів щодо приведення у готовність закладів охорони здоров'я. Також були сформовані конкретні кроки з профілактики респіраторних інфекційних захворювань та організація надання відповідної медичної допомоги у разі загострення епідемічної ситуації в області.

 «Наприкінці жовтня на виконання іншого спільного наказу Головного управління та обласної СЕС від «Про проведення перевірок з питань готовності до роботи в епідсезон грипу та гострих респіраторних інфекцій 2010-2011 років» проводилася вибіркова перевірка закладів охорони здоров'я 7 районів області (Богодухівський, Валківський, Дергачівський, Зміївський, Золочівський, Краснокутський, Нововодолазький район), а також міст Люботин та Мерефа. В ході перевірки встановлено, що у лікувально-профілактичних закладах області існують та поновляються резерви медичних препаратів та медичного обладнання для надання невідкладної медичної допомоги хворим на пандемічний грип», - підкреслив він.

За інформацією Головного управління охорони здоров’я ХОДА, на даний час в закладах охорони здоров'я області та м. Харкова є наявний запас лікарських засобів та виробів медичного призначення для надання медичної допомоги хворим на грип та інші гострі респіраторно-вірусні інфекції на загальну суму 8,4 млн. грн. У тому числі, створено недоторканий резерв препаратів на суму 2,1 млн, грн. Керівниками закладів охорони здоров'я внесені корективи щодо перепрофілювання. Так, на період епідемії грипу в області передбачено додатково розгорнути 4422 ліжка, з них 2094 ліжка для дітей.