Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область посідає 25 місце в Україні за рівнем розрахунків за газ

Харківська область посідає 25 місце в Україні за рівнем розрахунків за газ

Харківська область посідає 25 місце в Україні за рівнем розрахунків підприємств ТКЕ за газ. Станом на 2 грудня рівень розрахунків підприємств теплоенергетики за газ становить 21%, в середньому по Україні цей показник становить 32%. Про це повідомив у ході селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, за аналогічний період опалювального сезону 2009-2010 років рівень розрахунків теплопостачальних підприємств становив 32%.

Валентин Дулуб назвав підприємства, що мають найбільш низький рівень розрахунків. Це Борівське ПТС - 5%, ХОКП "Дирекція розвитку та інфраструктури території" - 14%, КП "Харківські теплові мережі" - 18%, КП "Чугуївтепло" - 14%, Лозівське районне ПТС - 24%. Досить високий рівень розрахунків мають Вовчанське ПТС - 83%, Близнюківський «Райсількомунгосп» - 92%, Красноградське ПТС - 58%, ТОВ «Котельні лікарняного комплексу» - 48%. 
Заступник голови ХОДА назвав основною проблемою теплопостачальних підприємств невідповідність діючих тарифів фактичній собівартості теплової енергії. «Приведення діючих тарифів на послуги теплопостачання до фактичної собівартості дозволить значно виправити ситуацію з розрахунками за газ та підвищити рейтинг Харківської області», - зазначив Дулуб. 
Також він повідомив, що у випадку, якщо чинні тарифи не будуть приведені у відповідність до кінця року, загальна сума збитків у різниці в тарифах складе 553 млн. грн., що фактично призведе до загибелі підприємств теплопостачальної галузі.