Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кількість порушень охоронних зон електричних мереж по Харкову та області щорічно зменшується. Василь Без’язичний

Кількість порушень охоронних зон електричних мереж по Харкову та області щорічно зменшується. Василь Без’язичний

Стійке безаварійне енергопостачання споживачів можливе не тільки при виконанні технічних заходів з ремонту та обслуговування електричних мереж, але і при виконанні юридичними та фізичними особами правил охорони електричних мереж. Про це сьогодні під час чергового засідання обласної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА сказав начальник управління паливно - енергетичного комплексу Василь Без'язичний.

За його словами, по Харківським розподільчим мережам АК «Харківобленерго» зафіксовано 69 порушень охоронних зон електричних мереж і газопроводів фізичними особами, а також 12 порушень юридичними особами.

«В результаті роботи працівників АК «Харківобленерго» із зацікавленими організаціями кількість порушень охоронних зон по Харкову та області щорічно зменшується, так у 2008 році було зафіксовано 486 порушень у 2009-450 та у 2010 році 131 порушення, - зазначив Василь Без’язичний.

- На сьогоднішній день по Харківським міським мережам було зафіксовано 9 випадків порушень охоронних зон кабельних ліній. На території Харківської області, за даними ВАТ «Харківгаз, зафіксовано 23 порушень Правил безпеки систем газопостачання України, на будівництві торгівельних майданчиків - 7 порушень, будівлі та споруди - 11 порушень, розміщення гаражів і автостоянок - 5 порушень».

Також він акцентував, що виявлені порушення в значній мірі ускладнюють проведення комплексу робіт з технічного обслуговування підземних газопроводів.