Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підсумковий книжковий ярмарок відкрився на центральній площі Харкова

Підсумковий книжковий ярмарок відкрився на центральній площі Харкова

Сьогодні на пл. Свободи в Харкові відкрилася підсумкова книжкова виставка-ярмарок «Харківські виробники - районам області». Відкриття приурочене до початку роботи Різдвяного ярмарку, виставка буде діяти до кінця роботи святкового ярмарку. Книжкову виставку відкрили начальник управління преси та інформації Вікторія Маренич і генеральний директор видавництва ранок Віктор Круглов.  

Вікторія Маренич зазначила, що на 2 грудня спільно з партнером - видавництвом «Ранок», а також іншими підтримали акцію харківськими видавництвами, була виконана величезна робота. «Ажіотаж в окремих районах був дуже сильний. Усі райони області могли побачити книги харківських видавців і придбати їх за ціною видавництв, що дуже важливо. Напередодні Нового року і у вересні, коли був дуже великий попит на навчальну літературу, не потрібно було їхати в місто Харків, можна було придбати літературу на місці», - сказала вона. 
Генеральний директор видавництва «Ранок» Віктор Круглов повідомив що в структурі асортименту ярмарку 45% дитячої літератури, 35% художньої, 14% навчальної і 6% складають набори для дитячої творчості, також є медична та довідкова література. Він зазначив, що основний інтерес покупців викликала дитяча література. 
«Ми об'їздили практично всю Харківську область. За цей час за ціною видавництва продана 12 641 книга. Багато жителів районів, де немає книгарень і можливості купити літературу, говорили нам спасибі і просили приїжджати ще. Я дуже вдячний керівництву управління у справах преси та інформації за підтримку, виявлену в рамках цієї акції. Я сподіваюся, ми це будемо робити постійно. Мешканці інших областей щиро нам заздрять, тому що такого немає у них. Дуже хотілося б, щоб ця ініціатива, почавшись із Харківщини, поширилася по всій Україні», - підкреслив Віктор Круглов. 

Організатором проекту виступило управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації. Проведення пересувних книжкових ярмарків було ініційовано в цьому році управлінням преси та інформації. Перша виставка відкрилася 17 серпня у м.Чугуїв за особистої участі голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна. За останні 3,5 місяця виставки відбулися в 27 районах області.