Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За рахунок продукції тваринництва можливе поліпшення індексу виробництва валової продукції сільського господарства в цілому. Юрій Сапронов

За рахунок продукції тваринництва можливе поліпшення індексу виробництва валової продукції сільського господарства в цілому. Юрій Сапронов

Тваринництво є перспективною галуззю, що представляє інтерес для потенційних інвесторів, - підкреслив у ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області 1 грудня заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, за рахунок розвитку тваринництва можливе поліпшення сільськогосподарських показників по Харківській області в цілому.

«За рахунок продукції тваринництва можливе нехай несуттєве, на 1-2%, але все ж покращення індексу виробництва валової продукції сільського господарства в цілому. Однак для цього керівництво райдержадміністрацій має особливу увагу приділити питанням раціонального використання кормів, яких заготовлено менше, ніж у минулому році, а також збереженню та нарощуванню чисельності корів дійного стада на сільськогосподарських підприємствах»,- підкреслив Юрій Сапронов.

У цілому по області за підсумками роботи за 9 місяців приріст обсягів виробництва валової продукції тваринництва порівняно з аналогічним періодом 2009 року зріс на 2,5%. Також досить високі показники демонструє сільське господарство в цілому, незважаючи на складні погодні умови.

«Підвищена увага обласної державної адміністрації до аграрного сектору себе виправдала. Практично у всіх районах на належному організаційному рівні проведено збирання пізніх культур. Завдяки цьому, при менших обсягах бюджетного фінансування, в цілому по області у поточному році вироблено більше, ніж у минулому, кукурудзи на зерно - на 22%, соняшнику - на 15%, сої - в 1,5 рази», - повідомив заступник голови області.