Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

5 районів Харківської області в 2011 бюджетному році отримають пріоритетне фінансування

5 районів Харківської області в 2011 бюджетному році отримають пріоритетне фінансування

Як повідомив 1 грудня під час розгляду виконання бюджету області на спільному засіданні колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області начальник Головного фінансового управління Сергій Овсянников, не всі райони Харківської області відповідально поставилися до виконання деяких статей Закону «Про державний бюджет на 2010 рік». Зокрема, статтю № 43 повністю виконали тільки 5 районів області.

«Викликає занепокоєння невиконання до цього часу окремими райдержадміністраціями та міськими радами вимог статті 43 Закону «Про державний бюджет України на 2010 рік» щодо повного забезпечення фінансовими ресурсами заробітної плати та оплати за енергоносії, спожиті бюджетною сферою.

Вимоги статті 43, при затвердженні бюджетів, виконано лише п'ятьма районами: Балаклійським, Барвінківським, Дергачівським, Зміївським, Красноградським, а також обласним бюджетом. У результаті вжитих заходів протягом року ще 15 районів наблизилися до виконання вимог статті 43 Закону», - повідомив Сергій Овсянніков.

Як підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін, райони, які справилися з поставленим завданням, отримають в наступному бюджетному році пріоритетне фінансування.

«Я доводжу до відома всіх керівників районів: у наступному бюджетному році видатки, які будуть віднесені до капітальних витрат, будуть розподілені з пріоритетним фінансуванням цих 5 районів за те, що вони виконали вимоги 43 статті. Всі інші отримають те, що залишиться після цих районів», - підкреслив голова області.

У цілому, за інформацією Сергія Овсяннікова, бюджет Харківської області виконаний на 101,1%, перевиконання складає 29,3 мільйона гривень. Недовиконано план по прибутках тільки в двох містах Харківської області: у Харкові (99% або 15,4 млн. грн.) та Ізюмі (88,7% або 2,4 млн. грн.).