Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбудуться урочисті заходи з нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів

У Харкові відбудуться урочисті заходи з нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів

У п’ятницю, 3 грудня 2010 року, о 12.00 в Палаці Культури Міліції (м. Харків, вул. Раднаркомівська, 13) відбудуться урочисті заходи з нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів.  

Довідково

У 1992 році Генеральна Асамблея ООН проголосила та прийняла Декларацію про права інвалідів. Кожного року 3 грудня світова спільнота відзначає Міжнародний День інвалідів.

Соціальна політика України зорієнтована на реалізацію конституційних гарантій інвалідів, створення рівних можливостей для повної адаптації в суспільстві.

В Харківській області станом на 01.11.2010р. на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги перебуває понад 106,5 тис. інвалідів, в тому числі 5464 дитини-інваліда та майже 14 тис. інвалідів війни.

Основним напрямком роботи обласної державної адміністрації та її структурних підрозділів щодо соціального захисту людей з особливими потребами є забезпечення соціальних виплат та допомог, соціальна, медична трудова реабілітації, лікування, навчання, створення рівних можливостей для інтеграції в суспільство.

Під час проведення урочистих заходів активістам інвалідного руху та тим, хто працює з інвалідами будуть вручені нагороди та квіти. В урочистостях приймуть участь 450 осіб.

Керівництво обласної державної адміністрації, обласної ради, Головне управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації від щирого серця бажають інвалідам міцного здоров’я, сили й наснаги, щастя і добробуту.

Теги