Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У рамках III Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» буде презентована книга Мілен Демонжо «Розповіді про тварин»

У рамках III Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» буде презентована книга Мілен Демонжо «Розповіді про тварин»

У травні 2011 року в ході III Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відбудеться презентація чергової книги відомої французької актриси, Почесного Президента фестивалю Мілен Демонжо «Розповіді про тварин». На даний момент книга вже перекладена на російську мову і готується до друку.

Про це в ході прес-конференції 30 листопада повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

«У момент фестивалю Мілен Демонжо подарувала Михайлу Марковичу свою останню на той час книгу. Це книга оповідань про тварин з дивовижними ілюстраціями пані Катель, яка також приїздила на Другий міжнародний кінофестиваль і, сподіваємося, приїде і на третій. Я попросила у пані Демонжо дозволу перекласти цю книгу і видати у нас. Права на книгу належать найбільшому французькому видавництву, з яким ми провели переговори, і отримали дозвіл. Більше того, ми цю книгу вже переклали російською мовою, і в рамках III Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» ми зможемо її презентувати», - повідомила вона.

За словами Вікторії Маренич, видання буде некомерційним. Планується випустити тисячу примірників книги, які будуть роздані в шкільні бібліотеки, дитячі будинки, а також дітям, які прийдуть на презентацію. Захід буде проведено на території Харківського зоопарку.

Як зазначила начальник управління у справах преси та інформації, презентації перекладних французьких книг будуть організовуватися на кожному фестивалі «Харьковская сирень».