Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На придбання приладів «Телекард» цього року планується виділити 2,7 млн.грн. Ігор Шурма

На придбання приладів «Телекард» цього року планується виділити 2,7 млн.грн. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, цього року на придбання приладів «Телекард» для фельдшерсько-акушерських пунктів та сільських лікарських амбулаторій з обласного бюджету планується виділити 2,7 млн.грн. За ці кошти будуть придбані прилади «Телекард» для 10 сіл в кожному районі області. Ще 4 млн.грн. планується виділити на ці цілі в 2011 році.

За словами Ігоря Шурми, планується, що всі все 517 фельдшерсько-акушерських пунктів та 249 сільських лікарських амбулаторій будуть забезпечені приладами «Телекард».

«Це дозволить забезпечити кваліфіковану кардіологічну допомогу у сільській місцевості. Для того, щоб провести своєчасну та кваліфіковану консультацію сільським лікарям потрібен зв'язок з обласними фахівцями.З авдяки введенню системи «Телекард» у сільських лікарів з'явиться можливість передати кардіограму у 5 медичних установ Харкова: Міську клінічну лікарню швидкої і невідкладної медичної допомоги, Обласну клінічну лікарню, лікарню № 8,залізничну лікарню № 5 і Інститут терапії ім.Малої. Фахівці цих медустанов прочитають кардіограму і дадуть необхідні рекомендації: вводити будь-які препарати, викликати спеціальну кардіологічну бригаду швидку допомогу або терміново госпіталізувати», - зазначив Ігор Шурма.