Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Передача ФАПів, сільських амбулаторій та дільничних лікарень на баланс ЦРЛ зробить якісну медицину більш доступною для мешканців села. Ігор Шурма

Передача ФАПів, сільських амбулаторій та дільничних лікарень на баланс ЦРЛ зробить якісну медицину більш доступною для мешканців села. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, всі фельдшерсько-акушерські пункти, сільські амбулаторії та дільничні лікарні будуть передані на баланс центральних районних лікарень. «Починаючи с 1 січня 2011 року, головний лікар центральної районної лікарні стане свого роду міністром охорони здоров’я району. Він буде нести повну відповідальність за організацію та якість надання медичних послуг в районі. Крім того, можливість управління фінансами дасть йому можливість правильно спланувати забезпечення потреб медицини району», - зазначив заступник голови ХОДА.

За його словами, зараз склалася неприємна ситуація, коли медичну послугу надає суб’єкт, який не має права цього роботи, тому що згідно з законодавством сільські та селищні ради, на балансі яких перебувають ФАПи, сільські лікарські амбулаторії та дільничні лікарні, не можуть бути суб’єктами медичного господарювання.

«Передача ФАПів, сільських амбулаторій та дільничних лікарень на баланс ЦРЛ дасть нам можливість повністю вибудувати управлінську структуру сферою охорони здоров’я районів. Крім того, враховуючи, що значна частина сільських та селищних рад є збитковими, передача медичних закладів первинного рівня на баланс ЦРЛ дасть можливість покращити їх фінансування. Загалом весь комплекс заходів дозволить зробити якісну медицину більш доступною для мешканців села», - підкреслив Ігор Шурма.

Він також повідомив, що 1 грудня на спільному засіданні колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області районам буде запропонований алгоритм передачі ФАПів, сільських лікарських амбулаторій та дільничних лікарень на баланс ЦРЛ.

Теги