Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрився філіал Міжнародної асоціації «Поріднені міста»

У Харкові відкрився філіал Міжнародної асоціації «Поріднені міста»

Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв взяв участь у відкритті першого в Україні філії міжнародної асоціації «Поріднені міста» (МАПГ), який відбувся сьогодні в Харкові. Про це повідомляє офіційний сайт Харківської міськради. На відкритті також були присутні заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, Почесний громадянин м. Харкова Михайло Пилипчук. Російську сторону представляли Генеральний консул Російської Федерації в місті Харкові Всеволод Філіпп, перший заступник голови Уряду Московської області Ігор Пархоменко, виконавчий віце-президент Міжнародної Асоціації «Поріднені міста» Сергій Парамонов.

Почесним президентом філії обраний Михайло Пилипчук, який обіймав посаду Харківського міського голови в 1998-2002 рр.

Учасники зустрічі відзначили активну роль Харкова у встановленні і розвитку ділових і культурних зв'язків з іншими містами. Нагадаємо, на сьогодні у Харкова 17 міст-побратимів і партнерів за кордоном.

Довідково:

Міжнародна Асоціація «Поріднені міста» - це об'єднання місцевих і регіональних органів влади, їх асоціацій та спілок, інших юридичних, а також фізичних осіб, створене на принципах добровільності, рівноправності та самоврядування. Вона здійснює свою діяльність на території держав - учасниць СНД та інших держав у міру створення на їх території своїх структурних підрозділів, відділень та членських організацій.

Офіційно міста-побратими згуртувалися в єдину організацію - Всесвітню федерацію поріднених міст у 1963 р. У 1964 р. в Радянському Союзі була створена Асоціація зі зв'язків радянських і зарубіжних міст, а в 1991 р. було прийнято рішення про створення Міжнародної Асоціації «Поріднені міста» , яка стала правонаступницею Асоціації. Членство в МАПМ міст колишнього СРСР (крім республік Прибалтики) відраховується з моменту вступ в колишню радянську асоціацію. Для Харкова це 1964 рік.

Сьогодні МАПМ об'єднує більше 320 міст і регіонів. З 1992 року вона є членом Всесвітньої федерації поріднених міст, співпрацює з Міжнародним Союзом місцевої влади.

Цього року асоціації виповнюється 46 років. Останні 10 років її очолює губернатор Московської області Борис Громов.