Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область - міст між Україною та Росією. Юрій Сапронов

Харківська область - міст між Україною та Росією. Юрій Сапронов

«Харківська область історично була і залишається мостом між Україною і Росією. І ми просто зобов'язані максимально ефективно використовувати такий привілейований статус регіону для взаємовигідного розвитку міжрегіональних відносин з регіонами-партнерами Російської Федерації»,- заявив на пленарному засіданні Робочої групи Московської та Харківської областей заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Він зазначив, що в даний час саме Російська Федерація є основним торговим партнером Харківщини і за результатами 10 місяців 2010 року частка Росії в зовнішньоторговельному обороті Харківській області склала 52% або 1,2 млрд. дол США. «Це на 35% більше ніж у минулому році, що свідчить про значний потенціал торговельно-економічних відносин, взаємної затребуваності продукції, виробленої в наших регіонах», - підкреслив Сапронов. 
Він також відзначив, що частка експорту продукції з Харківської області в Московську збільшилася більш ніж на 27%, що складає близько чверті від загального обсягу експорту в РФ. Основними експортними позиціями є електродвигуни, запчастини до парових турбін, електронасоси та прилади, тобто високотехнологічна продукція, що випускається провідними підприємствами Харківської області.

Теги