Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У спорткомплексі «Політехнік» відбулося урочисте відкриття Міжнародної виставки - презентації «Дні Московської області на Харківщині»

У спорткомплексі «Політехнік» відбулося урочисте відкриття Міжнародної виставки - презентації «Дні Московської області на Харківщині»

Щорічно делегації Харківської і Московської областей беруть участь у міжнародних виставкових заходах, які проходять на території як Харківської, так і Московської області. Результатом спільних виставок є активізація зовнішньоекономічної діяльності між двома областями. «Я сподіваюся, що сьогоднішня виставка послужить новим імпульсом для зміцнення наших партнерських відносин і посприяє подальшій роботі на благо двох областей», - зазначив сьогодні в ході урочистого відкриття Міжнародної виставки - презентації «Дні Московської області на Харківщині» перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв.  

«Будь-яка виставка не може вмістити в себе всю інформацію про регіон, тому що наші регіони неосяжно цікаві. Але я бачу, що сьогоднішня виставка - це ще один крок до розвитку відносин, які будуть корисні для наших областей», - підкреслив перший заступник голови Уряду Московської області Ігор Пархоменко.

Представники керівництва Харківської і Московської областей ознайомилися з експозиціями підприємств, представлених на Міжнародній виставці - презентації, а також відзначили можливі напрямки подальшої співпраці. Перспективними напрямками в розвитку двосторонніх відносин між Харківською і Московською областями може стати:
- участь підприємств Харківської і Московської областей у міжнародних виставкових заходах, що проводяться в Харківській і Московській областях, проведення спільних бізнес - семінарів та форумів;
- реалізація спільних проектів з розвитку тваринництва і рослинництва з використанням ресурсо - та енергозберігаючих технологій, розроблених в аграрних університетах Харківської і Московської областей;
- укладання договорів про співпрацю між науковими та навчальними установами, спільна участь в науково-практичних конференціях з обміну досвідом роботи;
- обмін досвідом з питань раціонального використання природних ресурсів, охорони навколишнього середовища, проведення екологічної експертизи проектів;
- проведення науково-методичної роботи в галузі культурної політики, з питань вивчення і розвитку традиційної народної культури, самодіяльної творчості Харківської і Московської областей.