Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Охоплення населення області послугами із збирання та вивезення сміття складає 10-25%

Охоплення населення області послугами із збирання та вивезення сміття складає 10-25%

Централізоване збирання та вивезення сміття в сільській місцевості практично не здійснюється. Про це повідомила під час селекторної наради ХОДА головний державний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова. За її словами, охоплення населення послугами із збирання та вивезення сміття складає 10-25%, внаслідок чого на території практично кожної селищної ради знаходяться несанкціоновані звалища. «У зв’язку з відсутністю надання централізованих послуг зі збору та вивезення сміття місцеві мешканці продовжують складувати сміття на старі місця, що приводить до повторного виникнення звалищ та забруднення ґрунту», - сказала вона.

Також Тетяна Колпакова зазначила, що майже в усіх районах області існуючі звалища не відповідають санітарним нормам: відсутня огорожа, чергування, контроль за надходженням відходів.
З початку 2010 року за виявлені порушення накладено 474 штрафи, винесена 241 постанова про припинення накопичення сміття на несанкціонованих звалищах ТПВ та підготовлено 310 розпоряджень щодо усунення виявлених порушень чинного санітарного законодавства. Фахівцями Харківської обласної СЕС оформлено 15 розпоряджень за результатами перевірки сміттєзвалищ.