Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Незадовільний технічний стан житлового фонду та обмежені можливості державного та місцевих бюджетів стримують створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. Сергій Дорошенко

Незадовільний технічний стан житлового фонду та обмежені можливості державного та місцевих бюджетів стримують створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. Сергій Дорошенко

Як повідомив сьогодні в ході обласної селекторної наради перший заступник начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Дорошенко, сьогодні в Харківській області функціонує 391 ОСББ.З них 254 знаходиться в Харкові, 137 - в районах області та містах обласного значення. Всього з початку року було створено 27 об'єднань (14 - в Харкові і 13 - в районах та містах області), 1 об'єднання - ліквідовано (в Дергачівському районі). 

У 11-ти районах (Близнюківському, Борівському, Великобурлуцькому, Дворічанському, Ізюмському, Кегичівському, Коломацькому, Краснокутському, Куп'янському, Первомайському) та 3-х містах області (Лозовій, Первомайському, Люботині) не створено жодного ОСББ.

«Найкраще робота зі створення об'єднань організована в м. Харкові, де діє програма підтримки діяльності та створення ОСББ і житлово-будівельних кооперативів. У поточному році на реалізацію цієї програми витрачено 2,3 млн.грн., - повідомив Сергій Дорошенко. - Ці кошти спрямовуються на підвищення кваліфікації ініціативних груп, представників органів управління ОСББ, на проведення капітального ремонту покрівель, внутрішньобудинкових інженерних мереж, проведення заходів з благоустрою прибудинкової території будинків ОСББ, ЖБК».

Також він підкреслив, що у 2011 році заплановано створити 120 ОСББ, з них 20 - у місті Харкові, 100 - в районах та містах області.

«Однією з головних причин, що стримують створення ОСББ, залишається незадовільний технічний стан житлового фонду та обмежені можливості державного та місцевих бюджетів», - додав він.