Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прокуратура відпрацьовує чотири версії у справі зникнення головного редактора однієї з харківських газет

Прокуратура відпрацьовує чотири версії у справі зникнення головного редактора однієї з харківських газет

На сьогоднішній день прокуратура України продовжує відпрацьовувати чотири версії у справі про зникнення головного редактора харківської газети «Новий стиль» Василя Климентьєва, причому основною залишається версія, пов'язана з його професійною діяльністю. Про це сьогодні на брифінгу в обласній прокуратурі повідомив начальник головного управління Генеральної прокуратури України Віталій Білоус.  

У справі вже зібрано 32 томи, опитано 337 свідків, проведено 77 судово-медичних експертиз, по 51-ій з них отримані результати, проведено 25 оглядів і 28 обшуків.

За словами заступника міністра внутрішніх справ України Василя Фаринник, поки жодна з версій не отримала переконливих доказів. Зниклого головного редактора харківської газети намагаються ідентифікувати за ДНК серед невпізнаних тіл, знайдених у всіх областях України. З моменту зникнення Климентьєва в Україну було виявлено 44 невпізнаних тіла, у тому числі 11 - у Харківській області. "Перед слідчими поставлене завдання в найкоротші терміни розкрити цей злочин, а воно, я думаю, є", - заявив Василь Фаринник.

Справа перебуває під особистим контролем Президента України та губернатора Харківської області.