Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулося засідання круглого столу, присвячене підготовці Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року

У Харкові відбулося засідання круглого столу, присвячене підготовці Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року

 23 листопада на базі Харківського національного університету імені Каразіна відбулося п'яте засідання з циклу круглих столів щодо обговорення проекту Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року. У засіданні взяв участь заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, начальник ГУ економіки Сергій Авершин, начальник ГУ зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Ігор Матюшенко, ректор ХНУ ім. Каразіна Віль Бакіров, а також вчені-економісти, екологи і соціологи.

Основною темою обговорення стало впровадження інновацій в різні сфери народного господарства, в тому числі в освіту і сільське господарство. Зокрема, мова йшла про «економіку знань», яка передбачає всебічне використання високих технологій у всіх сферах економічних відносин.

«Я хочу сказати вам, що час, коли захищається дисертація заради дисертації, а наукове дослідження робиться виключно заради звіту і ставиться на полицю, вже в минулому. Якщо ми говоримо про науку, то виключно про прикладні речі, про комерціалізацію наукових розробок. Саме для цього Президентом поставлено завдання - щоб в регіоні був створений українсько-російський технопарк, і над цим ми зараз і працюємо», - підкреслив у ході засідання заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.