Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Я щасливий, що у мене з'явилася можливість продовжити навчання на Вищих курсах сценаристів і режисерів у Москві. Руслан Нікулін

Я щасливий, що у мене з'явилася можливість продовжити навчання на Вищих курсах сценаристів і режисерів у Москві. Руслан Нікулін

Сьогодні в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.» відбувся показ фільму - переможця II Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» «Человечкін» та прес-конференція лауреата премії Гран-прі Руслана Нікуліна.

Як зазначив член журі фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень», кінокритик Володимир Миславський, німе кіно - не популярний жанр для сучасного кінематографа, але, незважаючи на це, кінокартина Руслана Нікуліна захоплює глядачів. «У Руслана прізвище, що сприяє до того, щоб він займався кінематографом в жанрі комедії. Я знайомий з його ранніми режисерськими роботами, і впевнений, що ми з вами стаємо свідками народження нового режисера - комедіографа», - зазначив Володимир Миславський.

Руслан Нікулін у ході спілкування з журналістами акцентував, що кінофестиваль «Харьковская сирень» відкрив йому дорогу у Велике кіно. «Завдяки ініціативі та за підтримки голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна мені представилася можливість продовжити навчання в Москві на Вищих курсах сценаристів і режисерів при ВДІКу. Для мене відкрилися нові перспективи - розвивати свій талант і майстерність, вчиться у великих режисерів сучасності», - підкреслив він.

У ці дні фільм «Человечкін» приймає участь у кінофестивалі «Посміхнись Росія». За словами лауреата премії Гран-прі кінофестивалю «Харьковская сирень», йому не настільки важлива перемога, як важливий той факт, що його куратор Алла Сурікова сказала, що фільм «Человечкін» гідний того, щоб брати участь і перемагати на кінофестивалях.«Добрих героїв зараз на екрані стає менше. Ми повинні повернути глядачам віру в добро і позитивних героїв», - додав він.

Також Руслан розповів журналістам про свої нові проекти і творчі плани на майбутнє.