Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За кошти обласного бюджету закуплено 40 оксигенаторів для проведення операцій дітям з вродженими вадами серця. Ігор Шурма

За кошти обласного бюджету закуплено 40 оксигенаторів для проведення операцій дітям з вродженими вадами серця. Ігор Шурма

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма передав заступнику директора з наукової роботи Інституту загальної та невідкладної хірургії Сергію Сушкову сертифікат на отримання 40 оксигенаторів для проведення операцій дітям з вродженими вадами серця, які мешкають в Харківській області. Загальна вартість обладнання склала 200 тис.грн., які були виділені з обласного бюджету.

Як зазначив Ігор Шурма, це обладнання дозволить провести цього року ще 40 операцій дітям з вродженими вадами серця, які мешкають у Харкові та районах області.

«Розвиток дитячої кардіохірургії не може бути лише справою соціально відповідального бізнесу. За умовами Бюджетного кодексу обласна та міська влада не можуть напряму фінансувати кардіохірургію, але завдяки тому, що ми внесли зміну до обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» ми виділили кошти на придбання розхідних матеріалів для проведення операцій на серці», - підкреслив Ігор Шурма.

Довідка. Оксигенатор - пристрій для насичення крові киснем поза організмом людини. Застосовується спільно з насосами, які підтримують кровообіг в організмі хворого під час операцій на відкритому серці, або для поліпшення кровообігу в організмі хворого, який страждає захворюваннями серця та легень, при яких вміст кисню в крові значно знижується.