Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всі висновки санітарних лікарів щодо кафе «Анжеліка», відвідувачі якого захворіли на сальмонельоз, передані до прокуратури

Всі висновки санітарних лікарів щодо кафе «Анжеліка», відвідувачі якого захворіли на сальмонельоз, передані до прокуратури

 Як повідомила в ході прес-конференції 18 листопада головний державний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова, на даний момент вже зроблено остаточний висновок санітарних лікарів щодо масового захворювання на сальмонельоз серед відвідувачів кафе «Анжеліка» у Фрунзенському районі Харкова.

«Ми зробили висновок, що етіологічним чинником була сальмонела певного виду, її виявили у кухаря і бармена. У зв'язку з тим, що вони дозволили собі порушувати правила приготування їжі і не дотримувалися норм особистої гігієни, цей збудник перейшов в продукти харчування. У короткий строк кілька банкетів призвели до масового захворювання», - повідомила Тетяна Колпакова.

За її словами, всі свої висновки СЕС передає в прокуратуру. З 25 жовтня кафе не працює, а його директор притягнутий до адміністративної відповідальності.

Довідка
За період з 23.10.2010 по 28.10.2010 року до обласної клінічної інфекційної лікарні  було госпіталізовано 31 особу, які пов’язували своє захворювання з вживанням готових кулінарних страв у приватному кафе «Анжеліка». Станом на 12.11.2010 пацієнти виписані з заключним діагнозом сальмонельозної інфекції.