Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Остаточні висновки щодо причин масового захворювання курсантів Харківського університету повітряних сил ім. І. Кожедуба гострою кишковою інфекцією будуть зроблені протягом тижня

Остаточні висновки щодо причин масового захворювання курсантів Харківського університету повітряних сил ім. І. Кожедуба гострою кишковою інфекцією будуть зроблені протягом тижня

 На даний момент тривають дослідження причин, які призвели до госпіталізації 96 курсантів Харківського університету повітряних сил ім. І. Кожедуба з діагнозом гостра кишкова інфекція. Про це 18 листопада під час прес-конференції повідомила головний державний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова.

«Продовжуються дослідження. На сьогоднішній день ми пов'язуємо захворювання з наявністю стафілокока, який був виявлений у співробітників харчоблоку та в готовій їжі, а також у промивних водах одного з хворих. Сьогодні проводиться ідентифікація стафілокока, тобто, потрібно довести, що це один і той же його тип. Але крім цього були інші знахідки у курсантів», - повідомила Тетяна Колпакова.

За її словами, перші висновки про фактори, які послужили причиною захворювання, будуть зроблені сьогодні, а остаточні - протягом тижня.

Довідка
За період з 07.11.2010 по 12.11.2010 до інфекційного відділення Військово-медичного клінічного центру Північного регіону госпіталізовано 19 курсантів, 76 курсантів госпіталізовані до лазарету з діагнозом гострої кишкової інфекції.

З метою локалізації та ліквідації спалаху Наказом по Харківській обласній СЕС від 08.11.2010 № 206-Адм створений оперативний штаб, щоденно проводяться його засідання.

Станом на 12.11.2010 у 13-ти працівників їдальні виділений золотистий стафілокок, аналогічний збудник виявлений у 2 пробах готових страв (риба смажена та картопляне пюре) та з промивної води від одного хворого. У 14-ти хворих виділений антиген ротавірусу.