Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині розглянули актуальні питання розвитку бібліотечної справи

На Харківщині розглянули актуальні питання розвитку бібліотечної справи

 16 листопада 2010 року в регіональному тренінговому центрі Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки, створеному за програмою «Бібліоміст», відбувся круглий стіл «Доступ до Інтернету як нова бібліотечна послуга».  У заході взяли участь начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, старший координатор програм IREX з розвитку громадянського суспільства Арі Кац, директор програми «Бібліоміст» Матей Новак, а також регіональний представник програми «Бібліоміст» в Харківській області Віктор Щетинін.

Як повідомляє управління культури та туризму ХОДА, до першого етапу проекту «Бібліоміст» «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету» від Харківської області було подано чотири заявки і визначено два переможці. До другого етапу конкурсу, який стартував на початку жовтня 2010 року, залучились вже 17 бібліотечних систем регіону.

За даними бібліотекарів, програма «Бібліоміст» вже дає позитивні результати. Зокрема, в Чугуївській ЦБС завдяки її реалізації майже вдвічі збільшилась кількість відвідувань в порівнянні з аналогічним періодом у минулому році.