Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В одному з районів Харківської області буде створено «село майбутнього»

В одному з районів Харківської області буде створено «село майбутнього»

 Протягом найближчих двох років в Харківській області планується реалізувати проект «Село майбутнього», в рамках якого в одному з районів регіону буде створено фермерське селище з принципово новим методом управління. 

Про це 16 листопада під час прес-конференції повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

«В одному з районів Харківської області - в Первомайському або в Ізюмському буде побудовано котеджне селище від 100 до 130 котеджів, і біля кожного з них буде маленька ферма. Ферми будуть різного спрямування - рослинницькі, молочно-товарні, вівце- і птахоферми.

Ми знаємо, що в одному з регіонів Російської Федерації цей проект вже реалізовано, ми туди найближчим часом поїдемо переймати досвід, щоб згодом адаптувати його під Харківську область», - повідомив він.

За словами заступника керівника області, вартість проекту складе приблизно близько 150 мільйонів доларів.Фінансування планується здійснювати з кількох джерел, зокрема, участь у фінансуванні сільськогосподарських проектів в Україні готовий прийняти Європейський банк реконструкції та розвитку. Також планується задіяти і бізнес-кола регіону.

«Однозначно це має бути бізнес-проект, тут повинна бути керуюча компанія і участь не тільки банків, але й має бути локомотив у вигляді бізнес-кіл. Харківської бізнес приймає досить активну участь в цьому, і ми будемо вибирати серед них, яка компанія буде керуючої в цьому проекті», - сказав Юрій Сапронов.

Він зазначив, що перший проект «села майбутнього» буде підготовлений до кінця року.тПланується, що він отримає ранг національного і буде реалізовуватися під патронатом Президента України.