Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ціни на продукти харчування перед новим роком підвищуватися не будуть. Юрій Сапронов

Ціни на продукти харчування перед новим роком підвищуватися не будуть. Юрій Сапронов

У Харківській області буде зроблено все можливе, щоб не допустити сезонного підвищення цін. Зокрема, найближчим часом планується підписати Меморандум між Харківською обласною державною адміністрацією і найбільшими виробниками продуктів в області, а також представниками великих торгових мереж.

Про це 16 листопада під час прес-конференції повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

«У рамках контролю цінової політики в Харківській області в перших числах грудня ми підготуємо меморандум між Харківською обласною державною адміністрацією, найбільшими виробниками продуктів в області і всіма представниками більш-менш великих торговельних мереж. У цьому меморандумі обов'язковою умовою буде те, щоб мешканець Харківської області, приходячи в будь-який супермаркет, спочатку бачив великий стенд продукції Харківського виробника, далі - стенд із соціальними цінами на основні продукти харчування, а потім вже всі інші продукти», - сказав він.

Також Юрій Сапронов підкреслив, що новорічного підвищення цін на продукти харчування в Харківській області вдасться уникнути завдяки підписанню Меморандуму і щоденному продуктовому ярмарку на площі Свободи, який відкриється незабаром.

«Крім того, на ринках Харківської області проведені деякі зміни. Ми визначили так звану корупційну складову, і сьогодні велика кількість ветеринарних лікарів ринків Харківської області, зокрема, Центрального ринку, замінено. Ми практично щодня моніторимо цю ситуацію. Ми знаємо, як знизити ціни, і вони будуть знижені як мінімум на 10-15%. Найголовніше, щоб торговці це правильно зрозуміли», - зазначив заступник керівника області.