Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У проект Податкового кодексу внесено зміни

У проект Податкового кодексу внесено зміни

Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов, у проект Податкового кодексу, який Верховна Рада планує розглянути в другому читанні 16-19 листопада, були внесені зміни.

«Зокрема, ставка податку на прибуток з 2011 року буде знижена лише на 2%, а не на 6%, як було прийнято в першому читанні. Але до 2014 року вона все-таки складе спочатку заплановані 16% - знижуючись по 2%. щорічно, в останній рік - на 3%.Для «спрощенців» планка річного доходу підвищена з початкових 300 тис. грн до 600 тис. грн, але з умовою застосування розрахунково-касових апаратів. Без встановлення апаратів поріг залишиться 300 тис. грн.Також істотно скорочено перелік видів діяльності, що потрапляють під спрощену систему оподаткування, хоча підприємці, які торгують секонд-хендом, зможуть залишитися на пільговому оподаткуванні.

Проект Податкового кодексу став більш збалансованим, він спрощує умови ведення бізнесу, і говорити про те, який Податковий кодекс поганий, можуть тільки люди, які його взагалі не читали», - розповів Юрій Сапронов.