Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Заклади культури Харківської області повинен підтримати внутрішній ресурс районів. Дмитро Кузнєцов

Заклади культури Харківської області повинен підтримати внутрішній ресурс районів. Дмитро Кузнєцов

Проблеми матеріально-технічної бази закладів культури виникли не сьогодні, вони накопичувалися роками, але вирішувати їх треба вже зараз, планомірними і дієвими заходами. На цьому сьогодні акцентував увагу журналістів начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. За його словами, сьогодні майже в 70% закладів культури Харківської області не працюють системи опалення, але 100% бібліотек та 88% клубів будуть опалюватися.  

«Стан опалювальних систем в Харківській області - одна з найболючіших тем для наших установ культури. Цю проблему неможливо вирішити протягом одного сезону. Щоб відновити роботу закладів культури Харківської області потрібен досить серйозний фінансовий ресурс.

Аналізуючи ситуацію з фінансово - господарською діяльністю районів, ми знайшли у них внутрішній ресурс, який допоможе увійти в осінньо - зимовий сезон з найкращими показниками»,- зазначив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов.

Також він підкреслив, що сьогодні робота з підготовки закладів культури Харківської області до роботи в зимовий період триває.

«Питання готовності закладів культури до роботи в зимовий період дуже важливий, і я б не хотів, щоб хтось з районних адміністрацій або виконавчих органів місцевого самоврядування міг подумати, що можна якісь клуби або бібліотеки на зиму закрити. Це неприпустимо, всі установи культури повинні бути готові до роботи в осінньо-зимовий період», - сказав він.