Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Електронна картка - це сходинка до майбутнього біометричного контролю. Микола Литвин

Електронна картка - це сходинка до майбутнього біометричного контролю. Микола Литвин

Українська прикордонна служба впроваджує інноваційні технології в систему контролю за перетином кордону громадянами України. Зокрема, мова йде про електронні карти для жителів прикордонних областей, які часто перетинають кордон.

Про це 11 жовтня повідомив голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин.

«Експеримент із застосування електронних карт був проведений в Борисполі. Ми видавали їх безкоштовно, для того, щоб люди подивилися, як комфортніше можна працювати. Експеримент був вдалим, всі 10 тисяч карток було використано. Зараз в новому терміналі в Борисполі є 4 напрямки. Система така: якщо людина дуже часто перетинає кордон і не хоче постійно проходити ці процедури, вона оформляє документи, оплачує в найближчому відділенні Ощадбанку 18 грн. 20 коп., приносить квитанцію, отримує цю картку і починає користуватися нею.

Картка - це сходинка до майбутнього біометричного контролю. Така людина в два рази швидше перетинає кордон, і жодних проблем у неї немає», - підкреслив він.

За словами Миколи Литвина, необхідним обладнанням для використання карток планується забезпечити всі крупні пункти пропуску на українсько-російському кордоні.