Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області готуються пропозиції для спрощення перетину кордону України і Російської Федерації

У Харківській області готуються пропозиції для спрощення перетину кордону України і Російської Федерації

Харківська та Бєлгородська області працюють над підготовкою пропозицій, які покликані спростити перетин кордону Україні і Росії для жителів прикордонних областей. «У даний момент є законодавчі обмеження: через місцеві пункти можуть проходити тільки ті громадяни, які живуть у прикордонних районах. Ми будемо вносити пропозицію, щоб розширили ці рамки до прикордонних областей, щоб жителі прикордонних регіонів могли перетинати в місцевих пунктах пропуску кордон, і щоб, допустимо, житель Сумської області міг перетнути кордон у харківському пункті пропуску»,- повідомив 11 жовтня заступник голови ХОДА Василь Хома.

За його словами, напрацьовані пропозиції будуть передані до Кабінету міністрів та в Адміністрацію Президента України, де в свою чергу буде підготовлений список пропозицій, які будуть передані Президенту України Віктору Януковичу та Президенту РФ Дмитру Медведєву під час їхньої зустрічі в Москві 26 листопада. Також паралельно Харківська та Бєлгородська області продовжать роботу над підготовкою місцевих пунктів пропуску.

«Створена спільна робоча група, ми будемо відпрацьовувати ті питання, які за законодавством віднесено до повноважень місцевих державних адміністрацій. У першу чергу це робота над облаштуванням місцевих пунктів пропуску», - підкреслив Василь Хома.

Як повідомив у свою чергу голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин, за угодою між Україною і Росією на українсько-російському кордоні має бути обладнане 145 місцевих пунктів пропуску.

«Разом з автомобільними міжнародними та міждержавними пунктами  виходить один пункт пропуску на 10 км», - сказав він.