Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тільки інноваційні сценарії дозволять досягти стійкого розвитку Харківської області. Євген Савін

Тільки інноваційні сценарії дозволять досягти стійкого розвитку Харківської області. Євген Савін

Основи сталого розвитку Харківської області до 2020 року, які презентовані в 2010 році, базуються на інноваційних принципах розвитку регіону,- підкреслив під час відкриття Міжнародної науково-практичної конференції «Конкурентність та інновації: проблеми науки і практики» заступник голови ХОДА Євген Савін. За його словами, тільки впровадження інновацій в усі сфери народного господарства дозволить досягти високого рівня розвитку регіону і країни в цілому.

«Аналіз можливих сценаріїв розвитку Харківської області показав, що перевага повинна бути віддана групі інноваційних. Тільки вони дозволять досягти стійкого розвитку регіону. Серед цієї групи сценаріїв найбільш привабливим є той, який передбачає пріоритетний розвиток аграрно-переробного комплексу та машинобудування. При цьому розвиток аграрно-переробного комплексу дозволяє отримати більш швидкий результат найближчим часом, а машинобудування - у більш віддаленій перспективі», - підкреслив Євген Савін.

За його словами, в роботі пропонується комплексний механізм досягнення сталого розвитку регіону, що включає в себе державну підтримку і приватне інвестування.