Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відбувається міждержавний тренінг українських і російських прикордонників

На Харківщині відбувається міждержавний тренінг українських і російських прикордонників

Сьогодні в рамках практичної реалізації доручень Президентів України та Російської Федерації щодо спрощення формальностей відбувається міждержавний тренінг з практичної апробації інновацій у системі охорони кордону та прикордонного контролю на українсько-російській ділянці кордону на території Харківської області.  У тренінгу беруть участь голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин, перший заступник керівника Прикордонної служби ФСБ Росії В’ячеслав Дорохін, заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома, а також співробітники Державної прикордонної служби України, Державної митної служби, Міністерства транспорту України, Укрзалізниці та їх структурних підрозділів, відповідних російських Міністерств та відомств.

Під час тренінгу відпрацьовувались технології спільного контролю у пунктах пропуску з різним статусом. Були продемонстровані новації, а саме автоматична перевірка документів з використанням магнітних карток, збільшення терміну реєстрації громадян України та Росії з 90 до 180 днів, поширення спрощеного порядку перетинання кордону на жителів прикордонних областей тощо.

Учасники вивчили питання обміну інформацією про осіб, причетних до протиправної діяльності, особливості застосування законодавства України і Російської Федерації при виявленні правопорушень, взаємодії при виникненні нестандартних ситуацій, а саме – спроба прориву автомобіля в пункті пропуску. Також було продемонстровано спільне патрулювання українсько-російського кордону прикордонними службами обох держав та застосування мобільних підрозділів 

Теги