Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область відсвяткувала День української писемності та мови

Харківська область відсвяткувала День української писемності та мови

9 листопада до Дня української писемності та мови в Харківській області було проведено ряд святкових заходів. Так, у комунальному вищому навчальному закладі «Харківська академія неперервної освіти» відбулося урочисте нагородження переможців та лауреатів ІХ обласного конкурсу ораторського мистецтва, який проходив під гаслом «Вірю в майбутнє твоє, Україно!».

В обласному етапі конкурсу, який відбувся 26 жовтня 2010 року, змагалися 42 учні. Шість переможців та десять лауреатів конкурсу були нагороджені дипломами та подарунками, а учителі, які допомогли їм досягти високих результатів – Грамотами Головного управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації.

Також 9 листопада у читальному залі Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки розпочала свою роботу книжкова виставка «Бережімо мову! Бережімо Україну!». На виставці представлені нові сучасні словники, довідники, посібники, підручники з укранської мови із фондів ХОУНБ, з якими можна ознайомитися до кінця листопада за адресою: м.Харків, вул. Кооперативна, 13/2.