Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інвестор вкладатиме свій капітал туди, де може отримати прибуток з меншим ризиком. Михайло Добкін

Інвестор вкладатиме свій капітал туди, де може отримати прибуток з меншим ризиком. Михайло Добкін

3 роки назад, в процесі створення програми Харкова для підготовки міської інфраструктури до Євро 2012, міська влада розраховувала, що 2/3 фінансування поступатиме від приватних інвесторів, і тільки 1/3 від держави. Про це сьогодні в ході ефіру програми "Зворотний зв'язок" на обласному радіо сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

"Деякі скептики говорили, що це неможливо, що Україна вплуталася в проект, який змусить усі вільні ресурси направити на будівництво об'єктів під Євро 2012, які потім будуть не затребувані. Життя усе розставило на свої місця, показало, що скептики були дуже далекі від правди", - відмітив Михайло Добкин.

За словами керівника області, сьогодні в Харкові 2/3 інвестицій в Євро 2012 - приватні. "Ми абсолютно спокійно можемо розглядати ситуацію, при якій 3/4 або 2/3 фінансування національних проектів робитиметься за рахунок приватного бізнесу. Головне, що це вигідно для інвесторів! Будь-який інвестор, розраховуючи свої можливості і ризики, вкладаючи свій капітал в проекти, враховує міри гарантії. Гарантія держави - одна з найбільших гарантій, яку людина може отримати для реалізації свого проекту, - підкреслив він.

- Навіть якщо прибуток в цьому проекті буде менше, я упевнений, що інвестор вкладатиме великий капітал туди, де можна отримати його з меншим ризиком".