Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харкові презентовані перші 8 автобусів, що отримані у рамках підготовки міста до Євро 2012

В Харкові презентовані перші 8 автобусів, що отримані у рамках підготовки міста до Євро 2012

Сьогодні на площі Конституції, в рамках підготовки міста Харкова до чемпіонату Європи 2012 року з футболу, з метою транспортного обслуговування мешканців міста, учасників та гостей чемпіонату, відбулася презентація автобусів, що були придбані для цих цілей. «Сьогодні перед нами сучасний автобус, який не поступається автобусу іноземного виробництва. Я пишаюся тим, що такі автобуси виробляють в Україні, але ще більше пишаюся, що вони будуть працювати на вулицях Харкова, - підкреслив у ході презентації голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. 

- На кожному з автобусів буде розміщений логотип чемпіонату Європи 2012 року з футболу. УЄФА розробляє логотип для всіх міст, які прийматимуть Євро 2012. Це буде єдина модель емблеми з особливостями кожного міста».

Також керівник області підкреслив, що автобуси будуть знаходитися на балансі у КП «Харківпас». «Пасажироперевезник буде обраний на умовах конкурсу, який буде проведений серед найбільших компаній - пасажироперевізників», - зазначив він.

«Технічне переозброєння рухомого складу міського пасажирського транспорту ставить безпеку і якість пасажирських перевезень на принципово вищий рівень і разом з розвитком вулично-дорожньої мережі міста, його транспортної інфраструктури, забезпечить харків'янам та гостям міста європейську якість надання послуг громадським транспортом »,- зазначив директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міської ради Сергій Дульфан.

Довідка:

19 липня 2010 між КП «Харківпас», якому 44 сесією Харківської міської ради 5 скликання від 26.05.2010г. було дано дозвіл на придбання рухомого складу, і ТОВ «Львівські автобусні заводи» був укладений договір на придбання 16 од. автобусів марки ЛАЗ А-183 на суму 24,6 млн.грн. за рахунок коштів державного бюджету України. Перші 8 од. автобусів з цієї партії вже знаходяться у Харкові, решта 8 од. автобусів проходять обкатку і найближчим часом прибудуть у місто.

За інформацією Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міської ради, процедуру закупівлі було доручено здійснити КП «Харківпас», яке 29.10.2010г. уклало договір з ТОВ «Львівські автобусні заводи» на закупівлю 11 од. автобусів і 97 од. тролейбусів, в т.ч.:
- 67 од.тролейбусів ЛАЗ Е-183 (одинарні), вартістю 1 од. - 2,2 млн. грн.,
- 30 од. тролейбусів ЛАЗ Е-301 (зчленовані), вартістю 1 од. - 4,5 млн. грн.,
- 10 од. автобусів ЛАЗ А-183 (міські), вартістю 1 од. - 1,560 млн. грн.,
- 1 од. ЛАЗ А-5208 (туристичний), вартістю - 2,500 млн. грн.
на загальну суму 300 500 000 грн.