Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Будівництво авіаційного митного терміналу на кордоні Харківської і Бєлгородської областей - це перспектива завтрашнього дня, але говорити про це потрібно вже сьогодні. Михайло Добкін

Будівництво авіаційного митного терміналу на кордоні Харківської і Бєлгородської областей - це перспектива завтрашнього дня, але говорити про це потрібно вже сьогодні. Михайло Добкін

Вантажний митний термінал для авіаційного транспорту, який планується побудувати на кордоні Харківської і Бєлгородської областей, покликаний спростити процедуру розмитненні товарів, які ввозяться в Україну і Росію з-за кордону, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін.

«Певна група товарів, яка часто переміщується через наш кордон, повинна розмитнюватися тут, а не переміщатися далі на територію України на спеціалізовані митниці. Одним із способів перевезення товарів є авіаційний транспорт, і будівництво авіаційного хаба на кордоні з Росією було б максимально цікаво з урахуванням того, що все більше товарів Україна і Росія отримують з азіатських країн, в тому числі з Китаю, для чого в основному використовується вантажна авіація. Я думаю, будівництво такого терміналу - це не перспектива сьогоднішнього дня, але говорити про це потрібно вже сьогодні», - підкреслив Михайло Добкін 5 листопада в ході брифінгу за підсумками підписання Протоколу між Харківською і Бєлгородською областю.

Як повідомив у свою чергу Губернатор Бєлгородської області Євгеній Савченко, в Бєлгородській області вже виділили для аеропорту ділянку землі, і готові до подальшого розвитку цього проекту.

«Рано чи пізно знайдуться підприємницькі структури у світі, для яких цей проект буде цікавий. Я думаю, цей час уже настає, особливо у зв'язку з новими політичними відносинами між Україною і Росією. Нещодавно у нас були переговори з однією інвестиційної російською компанією, яка вже має попередні домовленості з деякими компаніями будівельними та інвестиційними, які проявили інтерес до цього проекту. Я думаю, що тільки разом з харківськими колегами ми виробимо єдиний алгоритм, щоб реалізувати цей цікавий проект», - сказав він.