Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Я всю відповідальність за проведення виборів у Харківській області беру на себе. Михайло Добкін

Я всю відповідальність за проведення виборів у Харківській області беру на себе. Михайло Добкін

«Я відповідально заявляю, що ніяких системних дій, спрямованих на підміну волевиявлення людей у Харкові, Чугуєві, Куп'янську, в будь-якому районі Харківської області не було. Тому говорити про те, що хтось підмінив реальний вибір людей, ні в кого немає такого права, - таку заяву зробив голова ХОДА Михайло Добкін в ефірі програми «Час влади» обласного державного телебачення.

- Харків зробив свій вибір. Ось така у нас сьогодні реальна ситуація. Я був готовий прийняти будь-яке рішення харків'ян. Я неодноразово заявляв, що, вступаючи в виборчу кампанію в такому форматі, який ми обрали, я беру відповідальність на себе і буду відповідати, в тому числі, і за результати виборів.

Для мене спроба змінити волю людей на виборах рівносильна крадіжці у близьких і рідних людей, які впустили тебе в свій будинок і нічого не підозрюють у відношенні тебе, а ти цим користуєшся і щось робиш. Тому, ні в кого немає сьогодні морального права і будь-якої юридичного підстави говорити про те, що цей результат незаконний, отриманий через системні неправові дії.

10 тисяч 300 членів дільничних виборчих комісій ображені разом зі мною. Всі люди, які працюють в міській виборчій комісії, і ті, хто представляє опозицію, і ті, хто представляє провладних кандидатів, теж отримують образи. Якщо б ситуація хитнулася в інший бік, і ми б програли з таким відривом, ми б себе так не вели. Це нижче гідності політика, який претендує на такі високі пости».