Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Створення технопарків - реальний крок для залучення інвесторів. Юрій Сапронов

Створення технопарків - реальний крок для залучення інвесторів. Юрій Сапронов

Віце-губернатор Юрій Сапронов переконаний, що створення технопарків та промислових зон на території Харківської області буде сприяти залученню в регіон іноземних інвесторів.  

«Досить подивитися на досвід Калузької області, де існує шість нових технопарків. На території від 130 до 1 300 гектарів розміщені науково-дослідні організації, офіси, освітні центри. Туди прокладені нові автомагістралі, комунікації, проведено всі експертизи і видані дозволи. Інвестору залишається лише побудувати будівлі, завезти обладнання і приступити до роботи, їм вже надається готовий майданчик, на якому нічого не потрібно ліцензувати і погоджувати.

Тому проміжок часу від підписання компанією-інвестором та керівництвом області угоди про будівництво та випуском вже побудованим заводом першої одиниці продукції мінімальний. Наприклад, з автогігантом Volkswagen угода була підписана в травні 2006 року, а в жовтні 2007 року з конвеєра зійшов перший автомобіль. Це прекрасний приклад того, що інвестор йде туди, де немає корупції і бюрократії», - зазначив Юрій Сапронов.