Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Станом на 1 листопада в Харківській області до лав Збройних сил покликані 1568 осіб

Станом на 1 листопада в Харківській області до лав Збройних сил покликані 1568 осіб

Станом на 1 листопада план по призову солдат строкової служби перевиконано. Всього покликані 1568 осіб, що становить 128,5% від плану. Про це повідомив на прес-конференції військовий комісар Харківської області Олексій Середа. Призовна кампанія проходить з 4 жовтня по 25 листопада 2010 року.  За словами Середи, в цьому році досить мало - лише 3 людини - направлено за релігійними переконаннями на проходження альтернативної служби. Справи 7 передані правоохоронним органам, їх чекає покарання до 2 років умовно.   

Воєнком повідомив, що в даний час немає необхідності відправляти на проходження строкової служби всіх призовників, небажаючих служити зараховують у резерв. «Враховуючи, що наряд невеликий, якщо людина не хоче йти в армію, і ми її не переконали, то її ніхто і не візьме. Якщо вона категорично не хоче служити, так вона ж і не буде. Її не візьмуть «покупці». Юридично ми таку людини виводимо в резерв», - зазначив він. 

Також Олексій Середа поінформував, що в армії налічується більше 50% контрактників. План по них становить 380 осіб, але в даний час  комісаріат не дотримується плану, так як бачить першочерговим завданням позбавитися від плинності кадрів серед контрактників. Серед службовців за контрактом близько 20% дівчат.

Щодо грошового утримання військовослужбовців харківський воєнком повідомив, що для контрактників утримання дуже маленьке, за першим контрактом - 1000 - 1300 грн., при подальших контрактах додається по 200-300 грн. Солдат строкової служби отримує близько 150 грн. 
Харчування в армії забезпечує дніпропетровська комерційна структура, яка фінансується безпосередньо з Міністерства оборони. Харчування одного військовослужбовця коштує 29 грн. в день, оплата ведеться з розрахунку 44 грн. - сюди входять транспортні витрати і зарплата кухарям. 

Теги