Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вибори - головний іспит, який ми повинні скласти. Михайло Добкін

Вибори - головний іспит, який ми повинні скласти. Михайло Добкін

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов зустрілися з міжнародними експертами Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Арменом Мамзаряном і Санітою Емберга, що прибули до Харкова для спостереження за ходом виборів у місцеві органи влади. У ході зустрічі Михайло Добкін запевнив, що для нього, як керівника області, важливо, щоб вибори в регіоні пройшли прозоро, а ситуація була зрозуміла світовій та європейській спільноті.

«Ми більше інших зацікавлені в проведенні чистої, відкритої і абсолютно законної виборчої кампанії. Наше прагнення до Європи може ґрунтуватися тільки на вмінні витримувати європейські стандарти. Вибори - головний іспит, який ми повинні скласти», - підкреслив він.

При цьому Михайло Добкін зазначив, що політична сила, яка перебуває при владі, має досить високий рівень підтримки в регіоні. Тому вона не потребує ніяких додаткових стимулів або дій, щоб поліпшити результати виборів або добитися того, чого неможливо домогтися законним шляхом. Він підкреслив, що чим прозоріше буде проходити кампанія, тим легше діючій владі буде підтримати довіру до неї людей.

«Я впевнений, що ви зможете побачити всю повноту картини, оцінити її. Я абсолютно впевнений, що у вас є необхідний досвід і знання, щоб дати об'єктивну оцінку всього, що відбувається, і просити вас буду тільки лише про об'єктивність», - підкреслив Михайло Добкін.

Експерти ОБСЄ запевнили голову Харківської облдержадміністрації, що вони передадуть керівництву Організації з безпеки і співробітництва в Європі докладний звіт про свої внутрішні спостереження за ходом виборів у Харкові та області. Також вони подякували голові області, що він поділився з ними своїми спостереженнями за передвиборчим процесом.

«Приємно чути, що керівництво області також моніторить ситуацію. Ми бачимо, що у вас ті ж цілі, що у міжнародного співтовариства», - підкреслив Армен Мамзарян.