Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласна виборча комісія попереджає про можливі факти використання незареєстрованих бюлетенів

Обласна виборча комісія попереджає про можливі факти використання незареєстрованих бюлетенів

Обласна виборча комісія звернеться до правоохоронних органів з інформацією про те, що в області під час виборів 31 жовтня можуть бути використані незареєстровані виборчі бюлетені. Висновок про таку можливість голова комісії Олександр Русанов зробив в результаті інформації, що надійшла до нього ввечері 29 жовтня.  

«Вчора в другій половині дня на мій службовий телефон зателефонував чоловік, представився мешканцем Краснокутського району, і заявив, що до нього звертаються представники однієї з політичних партій з проханням використати незареєстрований бюлетень, і опустити його в урну для голосування за винагороду. На моє прохання назвати себе, чоловік відмовився відповідати, але сказав, що такі прохання надходили і до його друзів, тобто це не пооднокий випадок», - заявив Олександр Георгійович.

Сьогодні вранці він повідомив про даний дзвінок в ЦВК, а також підготував лист всім головам тервиборчкомів Харківської області з проханням здійснювати більш серйозний контроль за порядком видачі бюлетенів дільничним комісіям.

У разі виявлення незареєстрованих бюлетенів в день виборів у той же момент члени дільничних комісій повинні будуть повідомити правоохоронні органи і тервиборчкоми.