Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін висловив побоювання з приводу можливих провокацій на виборах з боку деяких політичних сил

Михайло Добкін висловив побоювання з приводу можливих провокацій на виборах з боку деяких політичних сил

Голова ХОДА Михайло Добкін у ході зустрічі з міжнародним спостерігачем з Німеччини Алексом Лур'є висловив побоювання з приводу можливих провокацій на виборчих дільницях 31 жовтня, а також саботажу виборчого процесу з боку деяких політичних сил.

«За нашими даними майже 2 тисячі людей, які були заявлені від однієї з політичних сил як члени комісії, за дуже короткий період відмовилися працювати, і їх довелося заміщати. Серед них були і голови, і секретарі комісій, і заступники, тобто, це була і є спроба певного саботажу роботи комісій. Це з року в рік відбувається в тих регіонах, де ті чи інші політичні сили не хочуть, щоб виборча система працювала стабільно», - підкреслив Михайло Добкін.

Пан Лур'є у свою чергу повідомив, що також відзначив деякі факти в роботі виборчкомів, які викликають тривогу.

«Я вже встиг відвідати територіальну виборчу комісію і отримав деякі відомості від її голови, які мене насторожили. У мене виникло припущення, що йде свідомий саботаж участі у виборчій кампанії з боку деяких політичних сил. Відкликання в останній момент голів та секретарів виборчої комісії - я вважаю, що цьому має бути дана певна оцінка. Я хотів би отримати статистку - які партії в який момент відкликали своїх представників, мені здається, по закінченню виборів виборці повинні знати, які політичні сили як себе вели в процесі і в фіналі виборчої кампанії», - сказав він.

Як зазначив Михайло Добкін, це не єдиний тривожний факт на даний момент. Зокрема, голова області висловив тривогу з приводу того, що в руках певних політичних сил виявилося близько тисячі бракованих бюлетенів, за допомогою яких може бути зроблена спроба інсценування фальсифікації виборів.

«Ми готові до будь-яких провокацій, але точно так само ми готові дати їм відсіч і спрацювати превентивно, щоб не допустити цього», - підкреслив Михайло Добкін.