Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін зустрівся з Алексом Лур'є, міжнародним спостерігачем з Німеччини

Михайло Добкін зустрівся з Алексом Лур'є, міжнародним спостерігачем з Німеччини

30 жовтня голова ХОДА Михайло Добкін і його заступник Євген Савін зустрілися з представником групи міжнародних спостерігачів з Німеччини паном Алексом Лур'є, який буде спостерігати за виборчим процесом в Харкові 31 жовтня.

Як повідомив у ході зустрічі пан Лур'є, він планує ознайомитися з роботою близько 10 виборчих дільниць, щоб отримати можливість скласти цілісну картину виборчого процесу.

Михайло Добкін дав гарантії, що всі міжнародні спостерігачі 31 жовтня зможуть безперешкодно відвідувати будь-які ділянки, а також бути присутнім при підрахунку голосів. При цьому голова області відзначив, що організаційна підготовка виборчих дільниць у Харківській області перебуває на досить високому рівні, хоча у зв'язку зі зміною законодавства зробити це було складніше, ніж зазвичай.

«Організація, на наш погляд, на досить високому рівні в плані підготовки ділянок і комісій, хоча в плані підготовки кампанія була складна - нове законодавство, дуже стислі терміни. Звідси - певний сумбур в роботі територіальних виборчих комісій. Ми зараз все це аналізуємо, після виборів детально розглянемо по пунктах і подамо свою пропозицію до Центральної виборчої комісії, в уряд, щоб всі недоліки підкоригувати. 60 днів виборчої кампанії замість 90 створюють певні труднощі для виборчкомів, хоча для суспільства це навіть краще - менше потрясінь», - підкреслив Михайло Добкін.

У свою чергу пан Лур'є висловив надію, що вибори принесуть Україні в цілому та Харківщині зокрема політичну стабільність без загрози провокацій і скандалів, що дуже важливо для розвитку будь-якої держави або регіону.

«Нам дуже цікаво простежити за динамікою того, що відбувається в Україні. Найголовніше з точки зору закону і правопорядку - це щоб вибори не оберталися політичними переворотами, щоб усі дотримувалися певних правил гри. Я не втомлююся говорити в Україні, що потрібно домовитися грати в одну гру, і партія в шахи не повинна закінчуватися киданням фігур в обличчя супротивника», - підкреслив він.

Також пан Лур'є зазначив, що має намір максимально висвітлювати результати своїх спостережень у засобах масової інформації. Зокрема, він готовий провести кілька прес-конференцій та зустрічей з представниками ряду харківських ЗМІ.