Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сума компенсації донорам буде збільшена в 2 рази - до 35 грн. Михайло Добкін

Сума компенсації донорам буде збільшена в 2 рази - до 35 грн. Михайло Добкін

Сьогодні в Харківському обласному центрі служби крові голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що сума компенсації донорам буде збільшена до 35 грн., майже в 2 рази.  «Життя не стоїть на місці. Змінюються стандарти, змінюються ціни, тому відновитися людині після того, як вона здала кров за 18 гривень сьогодні складно. Ми вирішили практично в 2 рази збільшити суму компенсації кожному донорові за його благородну і непросту роботу», - зазначив він.

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма заявив, що з 1 січня 2011 року компенсація донорам на харчування буде найвищою в Україні. Він додав: «Збільшення виплат на харчування в 2 рази до 35 грн. дозволить збільшити кількість донорів, значить більше стане можливість забезпечення цими препаратами наших лікувальних профілактичних заходів». 

Постанова Кабінету міністрів регламентує кількість калорій, на підставі чого служба крові запитує обласний центр статистики, який надає інформацію про продукцію та ціни на поточний день. Згідно з постановою, ціна визначається облдержадміністрацією.

Теги