Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В наступному році в Харкові та області планується заключити три нові договори соціального партнерства

В наступному році в Харкові та області планується заключити три нові договори соціального партнерства

В наступному році в Харкові та області планується заключити три нові договори соціального партнерства. Про це в програмі «Час влади»  на областному телебаченні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

«В нас заплановано заключити договір з Державною установою "Інститут загальної та невідкладної хірургії АМН України". Де в наступному році будуть проведені операцій з приводу вад серця 80 дітям. Фінансування буде надходити з обласного і міського бюджетів, а також від соціально - відповідального бізнесу, які забезпечать необхідними розхідними матеріалами фахівців інституту.

Цілий ряд обласних центрів сьогодні навіть не мріє, щоб зробити хоча б одну операцію. А ми плануємо у цьому інституті оперувати майже 100 дітей кожного року», - підкреслив заступник голови області.

За його словами, другим проектом соціального партнерства стане договір з Інститутом патології хребта та суглобів ім. проф. М. І. Ситенка АМН України, в результаті якого буде реалізовуватися програма з оперативного лікування сколіозу. «Сьогодні вже проходить завершальна стадія домовленостей. Після закупівлі нами розхідних матеріалів, на базі цього інституту розпочнуться операції», - повідомив він.

Третім проектом стане договір соціального партнерства між відомчими клініками і ДУ Інститутом терапії ім.Л.Т. Малої Академії медичних наук України, який дозволить у наступному році повністю охопити Харківську область послугою системи телекарт. «Цей проект ми започаткували в Лізогубовці, коли встановили першу систему телекарт в амбулаторії, яка дозволяє в on-line режимі передавати кардіограму з найвіддаленіших сіл регіону», - підкреслив Ігор Шурма.