Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківському обласному центрі служби крові введений в дію апарат автоматичного цитоферезу

В Харківському обласному центрі служби крові введений в дію апарат автоматичного цитоферезу

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та його заступник Ігор Шурма відвідали комунальний заклад охорони здоров’я (КЗОЗ) «Харківський обласний центр служби крові», куди за рахунок коштів обласного бюджету закуплено найсучасніше обладнання для сепарації (виділення) клітин крові. Новий сепаратор клітин крові (апарат автоматичного цитоферезу «AMICUS», виробництво Fenwal Inc. (США), вартістю 1 млн. 600 тис.грн.) дозволяє отримувати від донора будь-яку комбінацію якісних компонентів крові: в першу чергу тромбоцитів, а також еритроцитів, мононуклеарів, плазми - повністю в автоматичному режимі, швидко та з високим рівнем безпеки.  

Крім того, в поточному році у КЗОЗ «Харківський обласний центр служби крові» проведений ремонт приміщень та системи опалення головного корпусу на загальну суму 405 тис. грн., закуплено медичне устаткування для виробництва компонентів та препаратів крові на загальну суму 280 тис.грн. та нові меблі на загальну суму 22 тис.грн.

Основними завданнями подальшого розвитку матеріально-технічної бази служби крові Харківської області на найближчі роки є створення кріобанку крові та її компонентів, що обумовить їх ефективне використання, довготривале зберігання, високий рівень безпеки препаратів та забезпечить необхідні обсяги компонентів крові для жителів м. Харкова і області, які лікуються в медичних закладах Харківського регіону.