Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласний дитячий туберкульозний санаторій та Центр реабілітації інвалідів дитинства «Промінь» отримали благодійну допомогу

Обласний дитячий туберкульозний санаторій та Центр реабілітації інвалідів дитинства «Промінь» отримали благодійну допомогу

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма разом з представниками релігійної організації 27 жовтня відвідали Обласний дитячий туберкульозний клінічний санаторій та Центр реабілітації інвалідів дитинства «Промінь». Обом закладам була передана благодійна допомога від релігійної організації.

Зокрема, Обласний дитячий туберкульозний санаторій отримав комп’ютерний клас вартістю 40 тис.грн. (ноутбуки, проектор, екран та ін..). Як зазначив Ігор Шурма, курс лікування у санаторії складає 3 місяці, тому разом з лікуванням діти навчаються, і комп’ютерний клас сприятиме проведенню учбового процесу.

Для Центру реабілітації інвалідів дитинства «Промінь» благодійники передали набір меблів вартістю майже 38 тис.грн.: ліжка, матраци, стільці та парти тощо.

Довідка. Обласний дитячий туберкульозний клінічний санаторій був відкритий в листопаді 1951 р в Червонозаводському р-ні м. Харкова, а з 1986 р. розташовується в Дзержинському р-ні міста за адресою: вул. Архітекторів, 40. З квітня 2010 розрахований на 240 ліжок. Вік пацієнтів від 4 до 18 років. Основний контингент складають діти з малозабезпечених, неповних сімей (70%), а також діти-сироти, діти з дитячих будинків та інтернатів (10%). Санаторій функціонує цілий рік, фінансується з коштів місцевого бюджету.

У санаторії є 3 лікувальних відділення по 80 ліжок кожне, діти і підлітки у них розподілені за віковим принципом. У санаторії працюють 213 осіб: лікарі, педагоги, медсестри, господарський персонал. При санаторії функціонує загальноосвітня школа на 16 класів. Діє кабінетна система навчання з обладнанням та наочними посібниками, якими користуються з 1986 р. і потребують оновлення. У школі також відкриті: екологічний центр, трудові майстерні для занять з дітьми з слюсарній, столярній справі, рукоділлю. Діти дошкільного віку навчаються у відповідних вікових групах.

Міський центр реабілітації «Промінь» - єдина в Харкові комунальна установа, яка опікується особами з важкою розумовою відсталістю і займається комплексною реабілітацією дітей-інвалідів та інвалідів дитинства. Робота Центру спрямована на створення мережі соціальної, педагогічної, медичної і трудової реабілітації, з метою забезпечення адаптації дітей-інвалідів та інвалідів дитинства у життя суспільства. Діти щоденно відвідують заняття з фахівцями та отримують реабілітаційні соціальні послуги. На обліку в центрі знаходяться майже 160 осіб. Основна мета роботи Центру – поліпшення або відтворення життєдіяльності, соціальної реабілітації, адаптації та повернення до повноцінного життя дітей-інвалідів та інвалідів дитинства з фізичними або розумовими вадами, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.