Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За проходженням опалювального сезону 2010-2011 р.р. ведеться щоденний контроль. Валентин Дулуб

За проходженням опалювального сезону 2010-2011 р.р. ведеться щоденний контроль. Валентин Дулуб

За проходженням опалювального сезону 2010-2011 р.р. ведеться щоденний контроль, в кожному районі та місті організовані аварійно-диспетчерські пункти, що дає можливість оперативно реагувати на виникаючі аварійні ситуації. Про це сьогодні в ході прес-конференції сказав заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

«Здійснюється моніторинг за станом розрахунків підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий природний газ. При підписанні договорів на поставку газу в новому опалювальному сезоні всіма підприємствами складені графіки погашення заборгованості за минулий опалювальний сезон », - заявив Валентин Дулуб.

Також він зазначив, що теплопостачальні підприємства продовжують погашати борг по газу за опалювальний сезон 2009/10 років і станом на 22.10.10 він складає 216,6 млн.грн.

«Рівень розрахунків складає 84% і це без врахування різниці в тарифах для населення, яка лише за минулий опалювальний сезон становить 171,7 млн.грн.

Поточна заборгованість підприємств за газ у новому опалювальному сезоні становить 97,3 млн. грн, але на початку опалювального сезону це звична ситуація, яка цілком з'ясовна: у зв'язку з тим, що ще немає підписаних з ДК «Газ Україна» актів - звірки за газ, спожитий у жовтні поточного року, більшості підприємств, у яких немає 100% оплати за газ, спожитий в опалювальному сезоні 2009-2010 років, ДК «Газ Україна» відносить надходить оплату на погашення заборгованості за газ минулого опалювального сезону. За жовтень ця сума склала 45 млн. грн.», - сказав він.